Cautare
×
 x 

Coş gol


Onicomicoza este cauzata de 3 tipuri diferite de fungi:
- dermatophytes, este un fung care creste in mod obisnuit la nivelul pielii, parului si unghiilor si nu invadeaza straturile profunde ale pielii.
- yeats este o ciuperca saprofita (care creste in mod obisnuit la nivelul pielii si unghiilor, facand parte din flora normala a organismului).
- ciuperca de pamant, mucegaiul (cunoscut si sub numele de nondermatophytes), un tip de ciuperca gasita de obicei in pamant, dar care poate sa creasca si la nivelul pielii si unghiilor.

Dacă ai observat că unghiile tale sunt îngroșate, fragile, decolorate sau de culoare maronie, sfaramicioase sau au o formă ciudată, este posibil să suferi de micoză unghiei. Nu trebuie să te panichezi, deoarece există numeroase opțiuni de tratament disponibile pentru această afecțiune.
Este important să știi că micoza unghiei poate fi prevenită prin menținerea unei igiene riguroase a picioarelor și a mâinilor, evitarea încălțămintei strâmte și umede, precum și prin evitarea utilizării în comun a obiectelor folosite in igiena personala (unghiera, forfecuta sau pila pentru unghii, prosop etc).

Tratamentul optim pentru infectiile fungice ale unghiei poate fi urmatorul:
- medicatia antimicotica orala (necesita o monitorizare atenta in legatura cu efectele secundare). Aceste medicamente se folosesc de obicei in formele medii-severe de onicomicoza. Dintre antimicoticele cu administrare orala, cel mai frecvent folosite sunt terbinafina si fluconazolul.
- medicatica topica antimicotica - creme, lotiuni, geluri , lacuri. Acestea se aplica la nivelul unghiei si ariei periunghiale afectate. unghia va trebui tăiată scurt iar pe toată perioada tratamentului nu trebuie folosită oja pentru ca țesutul să respire iar vindecarea să fie mult mai rapidă.
Indepartarea chirurgicala a unghiei infectate este necesara doar in cazurile grave, recurente.
Crema Antimicotică preparata in laboratorul nostru este un tratament eficient împotriva ciupercii unghiei. Acest tratament conține ingrediente active cu proprietăți antifungice, fiind eficient în lupta împotriva micozelor și oferind rezultate vizibile în câteva săptămâni de utilizare continua. De asemenea, eficiența sa poate fi îmbunătățită utilizând această cremă împreună cu Solutia Antimicotica. Acest tratament recomandat pentru ciuperca unghiei oferă rezultate bune și eficiente, dacă este urmat corect și în mod regulat.
Soluția Antimicotică este un produs premium ce conține iod (iodură de potasiu), precum și alte ingrediente active ce permit lupta împotriva micozelor unghiilor, inclusiv a onicomicozei. Această soluție poate ajuta la încetinirea și stoparea definitivă a onicomicozei. Utilizarea regulată a produsului ajută la eliminarea definitivă a ciupercilor și a micozelor unghiilor, fără a crea alte reactii adverse.Acest produs antimicotic este foarte simplu de folosit. Toate ceea ce trebuie să faceți este să aplicați produsul antimicotic o data pe zi, direct pe zona afectată și lăsați să acționeze în mod natural. Aceste metode simple de aplicare pot ajuta la reducerea infecțiilor, iar folosind regulat acest produs, puteți obține rezultate excelente.
Crema Antimicotică și Soluția Antimicotică sunt produse profesionale, ce va conferă solutia unei îngrijiri optime a unghiilor în cazul infecțiilor cauzate de ciuperca sau micoza unghiei. Acestea va vor oferi rezultate sigure în cazul tratării infecțiilor fungice, însă pentru a obține aeste rezultate tratamentul trebuie să fie întreținut pe o perioada indelungata de timp.

Unele onicomicoze cu localizare aparte (degetul mare de la picior) sunt greu de tratat si prezinta recidive frecvente.

Pentru a evita astfel de recidive trebuie sa tinem cont de urmatoarele aspecte:
- igiena riguroasa a picioarelor (spalarea, uscarea) precum si aplicarea unghiala si periunghiala a unui unguent sau a unei solutii antimicotice. La spălare se poate folosi săpun cu boraxcu efect antiseptic.
- pastrarea picioarelor cat mai uscate si aplicarea unei pudre de talc dupa baie si purtarea sosetelor din bumbac.
- evitarea pantofilor incomozi si folosirea celor lejeri ,care lasa piciorul sa respire
- evitarea folosirii in comun a pantofilor,sosetelor ,prosoapelor sau a obiectelor de igiena personala
- atentie marita in cazul celor ce sufera de diabet zaharat, predispusi la onicomicoze;
Ciuperca (micoza) unghiei se poate instala la persoane de toate vârstele. Este important să aplicați toate măsurile care se impun pentru prevenirea acesteia, în cazul în care nu v-ați confruntat cu aceasta afecțiune.

În concluzie, micoza unghiei poate fi o afecțiune neplăcută, dar cu tratament corespunzător poate fi vindecată. Nu ezita să consulți medicul tău dacă ai observat simptomele acestei infecții fungice și urmează întocmai instrucțiunile sale pentru a te asigura că te recuperezi complet.