Cautare
×
 x 

Coş gol

Spaverin 80 mg, 20 capsule

Fără evaluare:
Recenzii 0

Spaverin este utilizat pentru reducerea durerilor provocate de diverse colici (biliare, renale, vezicale, dureri din timpul ciclului menstrual, spasme uterine), ca antispastic in diverse afectiuni digestive (ulcer la nivelul stomacului, gastrita, enterita, spasme ale cardiei si pilorului, sindromul colonului iritabil, colita spastica insotita de constipatie, balonare), dureri de cap cu senzatie de tensiune intracraniana. Forma de prezentare: 20 capsule

Sku: 357
Producător:
17,00 lei
Total: 17,00 lei
Valoare TVA 1,40 lei
În stoc

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect, deoarece el contine informatii importante pentru dumneavoastra.

Acest medicament este disponibil fara prescriptie medicala. Cu toate acestea, este necesar sa utilizati Spaverin cu atentie, pentru a obtine cele mai bune rezultate.

-        Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.

-        Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi.

-        Trebuie sa va prezentati la medic daca simptomele dumneavoastra se inrautatesc sau nu se imbunatatesc dupa 3 zile.

-        Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

In  acest  prospect  gasiti:

1.      Ce este Spaverin si pentru ce se utilizeaza

2.      Inainte sa utilizati Spaverin

3.      Cum sa utilizati Spaverin

4.      Reactii adverse posibile

5.      Cum se pastreaza Spaverin

6.      Informatii suplimentare

 

1.      CE ESTE SPAVERIN SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Spaverin este indicat utilizarii la adulti, adolescenti si copii cu varsta peste 6 ani. Spaverin este un medicament antispastic

Spaverin este utilizat pentru reducerea durerilor provocate de diverse colici (biliare, renale, vezicale, dureri din timpul ciclului menstrual, spasme uterine), ca antispastic in diverse afectiuni digestive (ulcer la nivelul stomacului, gastrita, enterita, spasme ale cardiei si pilorului, sindromul colonului iritabil, colita spastica insotita de constipatie, balonare), dureri de cap cu senzatie de tensiune intracraniana.

 

2.      INAINTE SA UTILIZATI SPAVERIN

Nu utilizati Spaverin

-        daca sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidrat de drotaverina sau la oricare dintre celelalte componente ale Spaverin;

-        daca aveti afectiuni grave ale ficatuluii, rinichiului sau la nivelul inimii.

Nu utilizati Spaverin 80 mg, capsule la copii, din cauza cantitatii prea mari de substanta activa pe unitatea dozata.

 

Aveti grija deosebita cand utilizati Spaverin

 

-                 daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti porfirie;

-                 daca aveti tensiune arteriala mica;

-                 daca  utilizati  Spaverin  timp  indelungat  (medicul  dumneavoastra  va  poate  indica  evaluarea functiei hepatice).

Spaverin nu este recomandat copiilor cu varsta sub 6 ani, deoarece nu sunt disponibile date privind siguranta si eficacitatea la aceasta grupa de varsta.

 

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Daca utilizati Spaverin impreuna cu alte medicamente, isi pot modifica reciproc modul lor de actiune.

Informati-l pe medicul dumneavoastra daca utilizati levodopa, inainte de a incepe tratamentul cu Spaverin.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Utilizarea Spaverin in timpul sarcinii necesita prudenta.

Nu se recomanda administrarea Spaverin in timpul alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Dupa in timpul tratamentului cu Spaverin prezentati senzatia de lipsa de echilibru in spatiu a corpului sau de invartire a obiectelor din jur, este necesar sa evitati activitatile potential periculoase, conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor.

 

Informatii importante privind unele componente ale Spaverin

Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Spaverin contine p-hidroxibenzoat de n-propil (E 216) si p-hidroxibenzoat de metil (E 218), care pot provoca reactii alergice (chiar intarziate) si, in mod exceptional, bronhospasm.

Spaverin contine lactoza monohidrat. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Spaverin contine galben amurg (E 110) care poate provoca reactii alergice.

 

3.              CUM SA UTILIZATI SPAVERIN

Acest medicament se elibereaza fara prescriptie medicala. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Adulti, adolescenti:

Doza recomandata este de 120 - 240 mg clorhidrat de drotaverina pe zi, fractionat in 2-3 prize.

Copii cu varsta peste 6 ani

Doza recomandata este de 80-200 mg clorhidrat de drotaverina pe zi, fractionat in 2-5 prize.

Trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra daca dupa 3 zile de tratament simptomele dumneavoastra nu se amelioreaza.

Copii cu varsta sub 6 ani

Deoarece nu sunt disponibile date privind siguranta si eficacitatea administrarii, Spaverin nu este indicat la acest grup de varsta.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Spaverin

Adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la departamentul de urgente al celui mai apropiat spital daca ati utilizat mai multe capsule de Spaverin decat trebuie.

 

Daca uitati sa utilizati Spaverin

Daca ati uitat sa utilizati o doza, luati medicamentul imediat ce va amintiti. Totusi, daca este timpul pentru urmatoarea doza, luati-o doar pe aceasta. Este important sa nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca  aveti  orice  intrebari  suplimentare  cu  privire  la  acest  medicament,  adresati-va  medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

4.      REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Spaverin poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactiile adverse sunt clasificate in functie de frecventa, dupa cum urmeaza: Foarte frecvente (afecteaza mai mult de 1 din 10 pacienti)

Frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 10 pacienti)

Mai putin frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 100 pacienti) Rare (afecteaza mai putin de 1 din 1 000 pacienti)

Foarte rare (afecteaza mai putin de 1 din 10 000 pacienti)

Frecventa necunoscuta (nu poate fi estimata din datele disponibile)

Rare: durere de cap, ameteli, insomnie, palpitatii, tensiune arteriala mica, greata, constipatie.

 

Spaverin a fost asociat cu aparitia porfiriei acute.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

5.      CUM SE PASTREAZA SPAVERIN

Nu utilizati Spaverin dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP.. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original.

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6.              INFORMATII SUPLIMENTARE Ce contine Spaverin

Spaverin 40 mg

-  Substanta activa este clorhidratul de drotaverina. Fiecare capsula contine clorhidrat de drotaverina 40 mg.

- Celelalte componente sunt:  continutul capsulei 

- lactoza monohidrat, povidona, amidon de porumb partial pregelatinizat, acid alginic, talc, stearat de magneziu; capsula - dioxid de titan (E171), galben de chinolina (E 104), galben amurg (E 110), gelatina, p-hidroxibenzoat de metil (E218), p-hidroxibenzoat de n-propil (E216).

 

Spaverin 80 mg

-                 Substanta activa este clorhidratul de drotaverina. Fiecare capsula contine clorhidrat de drotaverina 80 mg.

-                 Celelalte  componente  sunt:  continutul  capsulei:  lactoza  monohidrat,  povidona,  amidon  de porumb partial pregelatinizat, acid alginic, talc, stearat de magneziu; capsula - dioxid de titan (E171), galben de chinolina (E 104), galben amurg (E 110), gelatina, p-hidroxibenzoat de metil (E218), p-hidroxibenzoat de n-propil (E216).

 

Cum arata Spaverin si continutul ambalajului

Spaverin 40 mg se prezinta sub forma de capsule marimea 2, de forma cilindrica, cu capete emisferice, cu corp si capac de culoare galben opac, continand o pulbere de culoare galbena.

Spaverin 80 mg se prezinta sub forma de capsule marimea 1, de forma cilindrica, cu capete emisferice, cu corp si capac de culoare galben opac, continand o pulbere de culoare galbena.

 

Data ultimei actualizari: 15-11-2023

Recenzii

Numărul total de recenzii: 0
Evaluare medie: 0
5 Stele
0
4 Stele
0
3 Stele
0
2 Stele
0
1 Stele
0