Cautare
×
 x 

Coş gol

Paracetamol 500 mg , 20 comprimate, Sanosan

Fără evaluare:
Recenzii 0

Paracetamol Santa 500 mg comprimate este un medicament care amelioreaza durerile de intensitate medie si combate febra de natura infectioasa. Forma de prezentare : 20 comprimate

Sku: 327
Producător:
3,00 lei
Total: 3,00 lei
Valoare TVA 0,25 lei
Achiziția acestui produs necesită completarea unor date suplimentare.
Utilizați butonul "Informare pentru Farmacist" pentru a completa datele necesare și apoi veți putea adaugă produsul în coș.
Informare pentru Farmacist

Compozitie:
Un comprimat conține paracetamol, 500 mg sub formă de paracetamol DC 90, 555,68 mg și excipienți: amidon total pregeletinizat, amidon parțial pregeletinizat, povidonă K30, croscarmeloză sodică, acid stearic.

Mod de administrare:
Se administrează pe cale orală.
Comprimatul întreg se înghite cu lichid (de exemplu un pahar cu apă, lapte sau suc de fructe).
Adulți și copii peste 12 ani: se administrează 3-4 comprimate pe zi. Nu se va depăși doza zilnică de 2,5 g (5 comprimate)
Copii (6-12 ani): nu se recomandă.
Copii sub 6 ani: se contraindică datorită formei farmaceutice.
Respectarea unui anumit interval de administrare evită fluctuațiile de intensitate a durerii sau febrei.

Precauţii:
Prudență în alcoolism. Se impune prudență în caz de insuficiență hepatică sau alcoolism cronic. Riscul supradozajului este mai mare la pacienții cu ciroză hepatică nonalcoolică. În eventualitatea unui supradozaj se recomandă ca pacientul să se adreseze medicului chiar dacă este asimptomatic datorită riscului întârziat de afectare hepatică severă.
Tratamentul va avea o durată pe cât posibil de scurtă. În general administrarea nu trebuie să dureze peste 5 zile decât cu aviz medical. Deși nu s-a putut pune în evidență o alergie încrucișată cu derivații acidului acetilsalicilic, anumiți bolnavi sensibili la acidul acetilsalicilic au prezentat reacții bronhospastice la administrarea paracetamolului. Se impune consultarea unui medic, dacă durerea persistă peste 10 zile (5 zile la copii și numai 2 zile dacă este vorba de o durere de gât), iar febra persistă peste 3 zile de utilizare a paracetamolului.
Pentru a se evita supradozajul trebuie să se verifice absența paracetamolului în alte medicamente administrate concomitent.
În cazul insuficienței renale severe intervalul dintre prizele de paracetamol va fi de minimum 8 ore. Este necesară monitorizarea funcțiilor hepatice în cazul tratamentului de lungă durată și cu doze mari la pacienții cu leziuni hepatice preexistente.
Nu se recomandă copiilor între 6 și 12 ani.

Indicații terapeutice:
Combaterea simptomatică a febrei (peste 38 °C) de cauză infecțioasă;
Ameliorarea durerilor medii (cefalee, nevralgii dentare, sciatice, etc), artralgii nereumatismale, dismenoree, dureri după unele intervenții chirurgicale, entorse, fracturi, luxații.
În cazul indicațiilor de mai sus beneficiază de preparat în special persoanele cu intoleranță digestivă la salicilați sau cu sensibilitate la derivații pirazolonici.

Contraindicații:
Paracetamolul este contraindicat în insuficiența renală sau hepatică severă, deficit de glucozo-6-fosfat- dehidrogenază, alergie specifică sau hipersensibilitate la paracetamol, acid acetilsalicilic sau excipienți. Paracetamolul este contraindicat în durerile intense, în special în cele de origine viscerală, durerile reumatice.
Copii cu vârsta sub 6 ani datorită formei farmaceutice.

Data ultimei actualizari: 22-12-2022

Recenzii

Numărul total de recenzii: 0
Evaluare medie: 0
5 Stele
0
4 Stele
0
3 Stele
0
2 Stele
0
1 Stele
0