Acest site foloseste Cookies
Site-ul nostru utilizează cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența și pentru a-ți afișa conținut și anunțuri relevante atunci când navighezi pe web.
×
Meniu
Cautare
×
 x 

Coş gol

Humagrip 12 comprimate si 4 capsule

Tratamentul simptomatic de scurtă durată al stărilor gripale însoțite de cefalee și/sau febra și senzația de "nas înfundat". Forma de prezengtare: 12 comprimate si 4 capsule

Sku: 431
Producător:
19,00 lei
Valoare TVA 1,57 lei
Achiziția acestui produs necesită completarea unor date suplimentare.
Utilizați butonul "Informare pentru Farmacist" pentru a completa datele necesare și apoi veți putea adaugă produsul în coș.
Informare pentru Farmacist
Descriere

Compoziție:
1 comprimat de zi conține: paracetamol 500 mg, clorhidrat de pseudoefedrină 60 mg și excipienți:celuloza microcristalină,amidon pregelatinizat,croscarmeloza sodică,stearat de magneziu,povidona K30.
1 capsulă seara la culcare conține: paracetamol 500 mg, măleat de clorfeniramină 4 mg și excipienți:talc,laurilsulfat de sodiu,dioxid de siliciu coloidal anhidru,croscarmeloza sodică,eritrozina(E127),indigotina(E132),dioxid de titan(E171),gelatina.
Substanța activă: carbocisteinum.

Contraindicații:
Copii sub 15 ani.
Hipersensibilitate la una dintre componentele produsului.
Risc de glaucom cu unghi închis.
Risc de retenție urinară în afecțiunile uretro-prostatice.
Hipertensiune arterială severă sau hipertensiune arterială slab controlată prin tratament.
Insuficiența coronariană severă.
Asocierea cu IMAO neselctive(iproniazidă).
Ascocierea cu medicamente vasoconstrictoare ca de exemplu bromocriptină,pergolidă,lisurida,cabergolina,ergotamina,dihidroergotamină și alte medicamente pentru ușurarea congestiei nazale,indiferent că cestea se administrează oral sau nazal(fenilpropanolamina,fenilefrina,efedrina).Asocierea cu metilfenidat.Convulsii în antecedente.Alaptare.În general nu se recomandă administrarea la femei gravide.

Precauții:
Absența unei ameliorări sau agrvarea simptomatologiei după 4 zile de tratament,apariția unei reacții alergice,a tahicardiei,palpitațiilor,hipertensiunii arteriale,aritmiilor,a grețurilor sau a unor semne neurologice impun întreruperea tratamentului și solicitarea unui control medical.
Paracetamolul și metaboliții săi sunt excretați în special în urină și de aceea,în insuficiența renală severă,intervalul dintre prize trebuie să fie mărit la 8 ore.
Dacă se administrează și alte medicamente trebuie verificat conținutul lor în paracetamol pentru a evita supradozajul.
La adulți și copii cu greutatea peste 50 kg,doza totală de paracetamol nu trebuie să depășească 3 g pe zi.Pseudoefedrina este un a-simpatomimetic cu acțiune vasoconstrictoare,motiv pentru care Humagrip se administrează cu prudență în hipertiroidie,hipertensiune arterială,afecțiuni cardiace,psihoze sau diabet zaharat.În intervențiile chirurgicale programate se va întrerupe tratamentul cu câteva zile înainte,datorită riscului apariției puseelor hipertensive și a aritmiilor cardiace intraoperator,în cazul în care se face anestezia cu un compus volatil halogenat.Se evită asocierea cu alte simpatomimetice.
Datorită conținutului în pseudoefedrina au fost descrise tulburări neurologice ca de exemplu halucinații,convulsii,tulburări de comportament,agitație și insomnie,mai frecvent la copii,după administrarea de medicamente vasoconstrictoare și în particular,în timpul episoadelor febrile sau în supradozaj.Datorită clorfeniraminei se recomandă în timpul tratamentului evitarea consumului de alcool ,de medicamente conținând alcool și de sedative.Ingestia de alcool poate afecta vigilența în cazul conducătorilor auto sau al celor care manipulează diferite utilaje.În tratamentul asociat cu IMAO selective(toloxona,moclobemid0,deoarece nu există date disponibile și nu a putut fi evaluată existența unei inetracțiuni a acestora cu a-simpatomimetice vasoconstrictoare așa cum a fost documentat în cazul IMAO neselctive,pacientul trebuie informat în legătură cu efectele asocierii cu IMAO neselctive.Se va utiliza cu prudență în insuficiență hepatică și /sau renală,datorită riscului de acumulare cu efecte toxice.Se impune administrarea cu atenție la persoanele vârstnice cu tendința crescută la hipotensiune ortostatică,vertij,sedare,constipație cronică(risc de îleus paralitic),hipertrofie prostatică.

Mod de administrare:
Durata maximă este de 4 zile. Se va respecta un interval între prize de cel puțin 4 ore.
Doza recomandată este de un comprimat alb de zi dimineață și o capsulă albastră seară înainte de culcare. Dacă este nevoie se mai pot lua comprimate albe la prânz și seara, dar nu trebuie să se depășească 3 comprimate albe și o capsulă albastră pe zi.

Data ultimei actualizari: 21-07-2022

Recenzii

Nu există încă recenzii pentru acest produs.

Istoricul tau de navigare

×

TOP