Cautare
×
 x 

Coş gol
Faringosept aroma de lamaie, 10 comprimate, Terapia

Faringosept aroma de lamaie, 10 comprimate, Terapia

Fără evaluare:
Recenzii 0

Faringosept Lamaie 10 mg comprimate de supt este un medicament antiseptic si apartine grupului de medicamente pentru zona oro-faringiana

Sku: 1180
Producător: Terapia
15,00 lei
Total: 15,00 lei
Valoare TVA 1,24 lei
Achiziția acestui produs necesită completarea unor date suplimentare.
Utilizați butonul "Informare pentru Farmacist" pentru a completa datele necesare și apoi veți putea adaugă produsul în coș.
Informare pentru Farmacist

Ce este Faringosept Lamaie 10 mg si pentru ce se utilizeaza

Faringosept Lamaie 10 mg comprimate de supt este un medicament antiseptic si apartine grupului de medicamente pentru zona oro-faringiana. Faringosept Lamaie 10 mg se utilizeaza la adulti, adolescenti si copii cu varsta peste 14 ani ca adjuvant in infectii acute cu poarta de intrare sau localizare la nivelul cavitatii bucale si faringelui: gingivite, faringite, amigdalite si dupa amigdalectomie (indepartarea amigdalelor pe cale chirurgicala). Daca dupa 3-4 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Cum sa utilizati Faringosept Lamaie 10 mg

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza uzuala este de 3 - 5 comprimate Faringosept Lamaie 10 mg (30 - 50 mg ambazona) pe zi, timp de 3 - 4 zile. Comprimatele de Faringosept Lamaie 10 mg nu se inghit, ci se lasa sa se dizolve lent in cavitatea bucala. Faringosept Lamaie 10 mg se administreaza imediat dupa mese (la 15-30 minute); se recomanda ca timp de 2-3 ore dupa administrare sa se evite consumul de alimente sau lichide. Nu depasiti doza recomandata. Daca simptomele persista, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.

Utilizare la copii si adolescenti
Doza recomandata pentru copii si adolescenti cu varsta cuprinsa intre 14-18 ani este de 1 comprimat Faringosept Lamaie 10 mg de 3 ori pe zi (30 mg ambazona), timp de 3-4 zile.
Datorita lipsei unor informatii suficiente privind siguranta in administrare, Faringosept Lamaie 10 mg nu este recomandat la copii cu varsta sub 14 ani.

Daca utilizati mai mult Faringosept Lamaie 10 mg decat trebuie
Daca ati luat mai multe comprimate decat v-a fost recomandat, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului. Nu s-a raportat nici un caz de supradozaj cu Faringosept Lamaie 10 mg. Nu exista antidot pentru ambazona. In cazul ingerarii unei doze foarte mari de Faringosept Lamaie 10 mg, adresati-va celei mai apropiate unitati de primire a pacientilor; se recomanda provocarea de varsaturi si/sau lavaj gastric.

Daca uitati sa utilizati Faringosept Lamaie 10 mg
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Luati doza urmatoare la ora stabilita.

Daca incetati sa luati utilizati Faringosept Lamaie 10 mg
Daca intrerupeti tratamentul prea devreme, este posibil ca infectia din organismul dumneavoastra sa persiste.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

S-au raportat reactii de hipersensibilitate, inclusiv edem al fetei, buzelor, gurii, limbii sau gatului, care pot determina dificultati la inghitire sau respiratie, urticarie, mancarime, inrosirea fetei si/sau eruptii cutanate pe tot corpul. Nu mai luati Faringosept Lamaie 10 mg si consultati un medic imediat daca observati oricare dintre reactiile adverse grave mentionate mai sus – este posibil sa aveti nevoie de tratament medical de urgenta.

A fost de asemenea raportata colorarea salivei la utilizarea de ambazona.

Forma de prezentare: cutie cu 10 comprimate de supt

Data ultimei actualizari: 07-06-2023

Recenzii

Numărul total de recenzii: 0
Evaluare medie: 0
5 Stele
0
4 Stele
0
3 Stele
0
2 Stele
0
1 Stele
0