Acest site foloseste Cookies
Site-ul nostru utilizează cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența și pentru a-ți afișa conținut și anunțuri relevante atunci când navighezi pe web.
×

CATEGORII PRODUSE

Meniu
Cautare
×
 x 

Coş gol

Duofilm, Solutie cutanata, 15 ml

Duofilm este un medicament de uz dermatologic, extern. Forma de prezentare: 15 ml solutie cutanta cu aplicator tip pensula

Sku: 409
Producător:
30,00 lei
Valoare TVA 2,48 lei
Achiziția acestui produs necesită completarea unor date suplimentare.
Utilizați butonul "Informare pentru Farmacist" pentru a completa datele necesare și apoi veți putea adaugă produsul în coș.
Informare pentru Farmacist
Descriere

Ce este Duofilm şi pentru ce se utilizează
Duofilm este indicat pentru tratamentul local al verucilor. Duofilm este un medicament de uz dermatologic, extern.

 

Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Duofilm
Nu utilizaţi Duofilm:
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la acid salicilic, acid lactic sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
- dacă negul sau veruca sau zona pielii din jurul acestora este înroşită, iritată, cu răni deschise sau infectată.
- pe aluniţe, pe zone cu semne din naştere sau pe negi la nivelul cărora cresc fire de păr, pe negi care au margini roşii sau o culoare neobişnuită.
- pe negi aflaţi pe faţă, în zona genitală sau pe mucoasele de la nivelul ochilor, nasului sau gurii.
- pe pielea sănătoasă.

Atenţionări şi precauţii
Înainte să utilizaţi Duofilm, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
A se evita contactul soluţiei Duofilm cu ochii, nasul, gura sau zona vaginală (mucoase) deoarece poate cauza iritaţii.
În cazul contactului accidental al soluţiei Duofilm cu zone cu răni deschise, cu ochii, nasul, gura sau zona vaginală, spălaţi imediat zona afectată cu apă timp de 15 minute.
Aveţi grijă să nu aplicaţi soluţia de Duofilm pe pielea sănătoasă din jurul negului sau verucii deoarece poate cauza iritaţii. Dacă apare o iritaţie extinsă a pielii tratamentul trebuie întrerupt şi trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Duofilm nu este recomandat pacienţilor cu diabet sau celor care suferă de o proastă circulaţie a sângelui sau celor care nu-şi simt mâinile sau picioarele (din cauza afectării nervilor).
Nu inhalaţi vaporii din soluţia de Duofilm deoarece e posibil să vă simţiţi ameţit. Nu folosiți Duofilm în apropierea unei flăcări deschise.
Copii şi adolescenţi
Duofilm nu este recomandat copiilor cu vârsta mai mică de 2 ani.
Se recomandă prudenţă în utilizarea la copii între 2- 12 ani. Duofilm nu este recomandat copiilor sau adolescenţilor care prezintă orice semn de febră (temperatură crescută), care au o infecţie virală (cum ar fi gripă sau varicelă) sau care tocmai s-au însănătoşit după oricare din aceste afecţiuni.
Duofilm împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.
Nu trebuie să utilizaţi niciun alt tratament pentru veruci sau negi în acelaşi timp cu utilizarea Duofilm.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Nu există informaţii privind siguranţa utilizării Duofilm la femeile însărcinate. Nu se recomandă utilizarea Duofilm în timpul sarcinii.
Substanţele din Duofilm pot trece în laptele matern. Alăptarea nu este recomandată în timpul utilizării Duofilm. Dacă alăptaţi nu utilizaţi Duofilm în zona sânilor pentru ca soluţia de Duofilm să nu ajungă accidental în gura bebeluşului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Duofilmnu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum să utilizaţi Duofilm
Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Se utilizează doar extern, la nivelul pielii.
Se utilizează la adulţi şi copii cu vârsta de 2 ani şi peste.

Adulţi şi vârstnici
Duofilm va fi aplicat direct doar pe verucă o dată pe zi, de preferat seara înainte de culcare. Aveţi grijă să evitaţi aplicarea pe zona de piele sănătoasă din jurul verucii.

Utilizarea la copii şi adolescenţi
La copii cu vârste sub 12 ani tratamentul trebuie supravegheat.
La copii cu vârste sub 2 ani tratamentul cu Duofilm nu este recomandat.
Duofilm nu este recomandat pentru tratamentul negilor sau verucilor care se întind pe o zonă a corpului mai mare de 5 cm2 (aproximativ de mărimea unui timbru poştal).
Durata tratamentului se stabileşte în funcţie de gravitatea afecţiunii, putând ajunge la 6- 12 săptămâni. Nu continuaţi tratamentul mai mult de 12 săptămâni. Dacă negii sau verucile nu au dispărut după 12 săptămâni de tratament, cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Soluţia de Duofilm este inflamabilă (poate lua foc). Staţi departe de surse de căldură, foc sau flacăra deschisă şi nu fumaţi în timp ce aplicaţi soluţia de Duofilm sau imediat după ce aţi aplicat-o.
Reacţii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Aplicarea accidentală a Duofilm pe zonele cutanate normale poate determina apariţia de băşici, descuamarea pielii.
Dacă aţi înghiţit în mod accidental din Duofilm, l-aţi utilizat prea des, pe perioade lungi de timp sau pe zone foarte întinse, atunci corpul dumneavoastră ar putea absorbi prea mult acid salicilic. Acest lucru ar putea conduce la intoxicaţia cu salicilaţi. Legat de aceasta, unele din simptomele frecvente care ar putea apărea includ senzaţia de sete, zgomote în urechi sau surditate, senzaţia de rău, senzaţia de oboseală, respiraţie accelerată, ameţeală, mâini şi picioare calde sau stare de spirit sau de gândire neobişnuite.
Întrerupeţi utilizarea Duofilm şi consultaţi medicul dacă suferiţi de aceste simptome sau de oricare altele.

Data ultimei actualizari: 08-09-2022

Recenzii

Nu există încă recenzii pentru acest produs.

Istoricul tau de navigare

×

TOP