Acest site foloseste Cookies
Site-ul nostru utilizează cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența și pentru a-ți afișa conținut și anunțuri relevante atunci când navighezi pe web.
×
Meniu
Cautare
×
 x 

Coş gol

Bioflu raceala si gripa, 16 capsule

Bioflu - Tratament simptomatic al congestiei nazale , tusei, si febrei asociate bolilor tractului respirator (sinuzite, rinite, faringite) Forma de prezentare: 16 capsule

Sku: 334
Producător:
14,00 lei
Total: 14,00 lei
Valoare TVA 1,16 lei
Achiziția acestui produs necesită completarea unor date suplimentare.
Utilizați butonul "Informare pentru Farmacist" pentru a completa datele necesare și apoi veți putea adaugă produsul în coș.
Informare pentru Farmacist
Descriere

Compozitie:
Substantele active sunt paracetamol, clorhidrat de pseudoefedrina, bromhidrat de dextrometorfan sub forma de bromhidrat de dextrometorfan anhidru si maleat de clorfeniramina. O capsula moale contine paracetamol 250,00mg, clorhidrat de pseudoefedrina 30,00mg, bromhidrat de dextrometorfan 10,51mg corespunzator la bromhidrat de dextrometorfan anhidru 10,00mg si maleat de clorfeniramina 2,00mg.
Celelalte componente sunt: continutul capsulei-povidona K 25, propilenglicol, apa purificata, polietilenglicol 400 si capsula-gelatina, glicerol, sorbitol lichid partial deshidratat, p-hidroxibenzoat de metil, albastru brevetat V (E 131), apa purificata.

Indicatii:
- scade febra (paracetamol);
- amelioreaza cefaleea si durerile musculo-articulare (paracetamol);
- calmeaza tusea uscata si iritativa (dextrometorfan);
- reduce congestia nazala (pseudoefedrina);
- opreste secretia nazala si stranutul (clorfeniramina).

Contraindicatii:
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la paracetamol, clorhidrat de pseudoefedrina, bromhidrat de dextrometorfan, maleat de clorfeniramina sau alte antihistaminice sau la oricare dintre celelalte componente ale Bioflu Plus, capsule moi;
- daca aveti hipertensiune arteriala severa sau necontrolata prin tratament, boala coronariana grava sau tulburari de ritm cardiac;
- daca ati avut in trecut accident vascular cerebral;
- daca aveti astm bronsic si tusiti;
- daca aveti insuficienta respiratorie;
- daca aveti insuficienta hepatocelulara;
- daca aveti insuficienta renala severa;
- daca aveti probleme uretro-prostatice cu imposibilitatea de eliminare a urinii din vezica urinara totala sau partiala (retentie urinara);
- daca aveti obstructie piloro-duodenala;
- daca aveti diabet zaharat;
- daca aveti hipertiroidie;
- daca aveti glaucom cu unghi inchis;
- daca aveti sau ati avut epilepsie sau convulsii;
- daca alaptati sau sunteti gravida;
- daca aveti deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza;daca utilizati inhibitori de monoaminooxidaza (in administrarea concomitenta sau in termen de 14 zile de la retragerea acestora);
- la copiii cu varsta mai mica de 12 ani.


Mod de administrare:
Adulti si adolescenti: doza uzuala este de o capsula moale seara, inainte de culcare. Se recomanda utilizarea in asociere cu Bioflu Plus, capsule moi, acesta din urma fiind administrat pentru ameliorarea simptomatologiei diurne.
Durata tratamentului trebuie sa fie scurta (maxim 5 zile).

Precautii:
Acest medicament este recomandat numai pentru adulti si adolescenti.
Tusea productiva este o componenta fundamentala a mecanismului de aparare bronhopulmonara si de aceea nu trebuie suprimata. Nu se recomanda asocierea unui expectorant sau mucolitic cu un antitusiv. Inainte de prescrierea unui antitusiv, trebuie identificate cazurile in care tusea necesita tratament etiologic adecvat, in special astmul bronsic, bronsiectazia, obstructia bronsica, insuficienta ventriculara stanga de cauze cunoscute, embolia pulmonara, tusea de origine cardiaca, cancerul si afectiunile endobronsice.
Datorita pseudoefedrinei si clorfeniraminei din compozitia sa, medicamentul trebuie utilizat cu precautie la pacientii care sufera de hipertensiune arteriala usoara sau moderata, afectiuni cardiace, tensiune intraoculara crescuta.
Administrarea trebuie facuta cu precautie in cazul afectarii renale usoare sau moderate (in special in cazul asocierii cu afectiuni cardiovasculare).
Este necesara prudenta in cazul pacientilor tratati simultan cu simpatomimetice de tipul derivatilor de ergotamina, antidepresive triciclice, unii ISRS (inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei) si medicamente cu efecte supresive asupra activitatii SNC.
Nu se va utiliza in asociere cu alte medicamente care contin paracetamol.
Se impun precautii in caz de alcoolism si afectiuni hepatice, incluzand hepatita virala (creste riscul hepatotoxicitatii).

Data ultimei actualizari: 04-08-2022

Recenzii

Nu există încă recenzii pentru acest produs.

Istoricul tau de navigare

×

TOP