Cautare
×
 x 

Coş gol
ACC 200 mg pulbere pentru solutie orala, 20 plicuri, Sandoz

ACC 200 mg pulbere pentru solutie orala, 20 plicuri, Sandoz

Fără evaluare:
Recenzii 0

ACC 200 mg pulbere pentru solutie orala fluidifica mucusul vascos in cazul afectiunilor tractului respirator: laringita, sinuzita acuta si cronica, otita medie.
ACC 200 mg pulbere faciliteaza tusea si expectoratia secretiilor in cazul afectiunilor respiratorii acute si cronice acompaniate de tulburari in formarea si transportul mucusului: bronsita acuta, bronsita astmatiforma, in acutizarile bronho-pneumopatiei cronice, bronsiectazii, mucoviscidoza, astm bronsic.

Sku: 734
Producător: Sandoz
28,00 lei
Total: 28,00 lei
Valoare TVA 2,31 lei
Achiziția acestui produs necesită completarea unor date suplimentare.
Utilizați butonul "Informare pentru Farmacist" pentru a completa datele necesare și apoi veți putea adaugă produsul în coș.
Informare pentru Farmacist

Ce trebuie sa stiti inainte sa luati ACC
Nu utilizati ACC daca sunteti alergic la acetilcisteina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament, daca aveti ulcer peptic activ, la copiii cu varsta sub 2 ani.

Atentionari si precautii:
Se recomanda prudenta daca acetilcisteina se utilizeaza in astmul bronsic sau la pacientii cu ulcere evidentiate anamnestic.
Reactiile adverse cutanate cum sunt sindromul Stevens-Johnson si sindromul Lyell s-au raportat foarte rar in asociere cu acetilcisteina. Daca apar modificari cutanate sau mucoase noi, trebuie sa va adresati fara intarziere unui medic si administrarea acetilcisteinei trebuie intrerupta.

ACC impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Utilizarea asociata de acetilcisteina si medicamente antitusive poate provoca o congestie secretorie periculoasa datorita unui reflex redus al tusei, de aceea, o astfel de terapie asociata trebuie sa aiba la baza o indicatie terapeutica precisa.
Rapoartele asupra inactivarii antibioticelor de catre acetilcisteina sunt bazate numai pe experimentele in vitro, in care substantele relevante au fost combinate direct. Din motive de siguranta, antibioticele trebuie administrate separat si la un interval de cel putin 2 ore. Acest lucru nu se aplica medicamentelor continand substanta activa cefixima sau loracarbef.
Acetilcisteina poate potenta efectul vasodilatator al nitroglicerinei. Se recomanda prudenta.

Ce contine ACC:
Substanta activa este acetilcisteina. Un plic unidoza (3 g) contine acetilcisteina 200 mg. - Celelalte componente sunt: zahar, acid ascorbic, zaharina, aroma de portocale.
ACC contine zahar.
Atentionare pentru pacientii cu diabet zaharat: 3 g (1 plic) pulbere pentru solutie orala contin carbohidrati 0,23 unitati de paine (2,717 g zahar).
Utilizarea ACC cu alimente si bauturi
Efectul mucolitic al acetilcisteinei este crescut de aportul de lichide. ACC se poate utiliza impreuna cu alimente si bauturi.

Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu se cunosc efectele asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Cum sa luati ACC
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Daca nu este altfel prescris de catre medicul dumneavoastra, doza uzuala este:
Copii cu varsta sub 2 ani: Administrati ACC pulbere pentru solutie orala la copii cu varsta sub 2 ani numai la recomandarea medicului, deoarece nu exista suficienta experienta cu privire la administrarea acetilcisteinei la acest grup de varsta.
Copii cu varsta intre 2 si 6 ani: Se recomanda administrarea formelor farmaceutice cu concentratii adecvate.
Copii si adolescenti cu varsta intre 6-14 ani: Un plic de 2 ori pe zi (echivalent cu 400 mg acetilcisteina).
Adulti si adolescenti cu varsta peste 14 ani: Un plic de 2-3 ori pe zi (echivalent cu 400-600 mg acetilcisteina)
Mod de administrare:
ACC pulbere pentru solutie orala se administreaza dupa mese.
Va rugam sa dizolvati pulberea intr-un pahar cu apa si sa beti in totalitate continutul paharului.
Daca simptomele dumneavoastra se agraveaza sau nu se amelioreaza dupa 4-5 zile, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra.
Va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra daca aveti impresia ca efectul ACC pulbere pentru solutie orala este prea puternic sau prea slab.
In bronsita cronica si mucoviscidoza este necesar un tratament de lunga durata in scop profilactic.

Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactii adverse mai putin frecvente: reactii de hipersensibilitate, dureri de cap, zgomote in urechi, batai rapide ale inimii, tensiune arteriala mica, greata, varsaturi, diaree, dureri abdominale, urticarie, eruptie pe piele, umflarea fetei, buzelor, gatului, mancarimi, exantem, febra.
Reactii adverse rare: dispnee, bronhospasm, dispepsie.
Reactii adverse foarte rare: soc anafilactic, reactii anafilactice / anafilactoide, hemoragie.
Reactii adverse cu frecventa necunoscuta: edem facial.
Scaderea agregarii plachetare in prezenta acetilcisteinei a fost confirmata de diferite studii. Relevanta clinica nu a fost inca clarificata pana in prezent.

Forma de prezentare: Cutie cu 20 plicuri

Data ultimei actualizari: 18-10-2022

Recenzii

Numărul total de recenzii: 0
Evaluare medie: 0
5 Stele
0
4 Stele
0
3 Stele
0
2 Stele
0
1 Stele
0