Acest site foloseste Cookies
Site-ul nostru utilizează cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența și pentru a-ți afișa conținut și anunțuri relevante atunci când navighezi pe web.
×
Meniu
Cautare
×
 x 

Coş gol
Rhinxyl HA spray nazal pentru copii 0.05%, 10ml, Terapia

Rhinxyl HA spray nazal pentru copii 0.05%, 10ml, Terapia

RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, solutie apartine unui grup de medicamente pentru tratamentul bolilor nasului, numite simpatomimetice

Sku: 798
Producător: Terapia
16,00 lei
Valoare TVA 1,32 lei
Descriere

Ce este RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, solutie si pentru ce se utilizeaza:
Acesta contine clorhidrat de xilometazolina, care ajuta la constrictia vaselor capilare sanguine din nas, reducand astfel congestia mucoasei nazale. RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, solutie contine si acid hialuronic (sub forma de hialuronat de
sodiu), care protejeaza si hidrateaza mucoasa nazala. RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, solutie se utilizeaza pentru: reducerea congestiei mucoasei nazale cauzate de inflamatia mucoasei nazale (rinita) sau de inflamatia mucoasei sinusale (sinuzita). RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, solutie este recomandat pentru utilizare la copii cu varsta intre 2 si 12 ani.

Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, solutie:
Nu utilizati RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, solutie in cazul in carecopilul dumneavoastra este alergic la xilometazolina sau la oricare dintre celelalte
componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6), in cazul in carecopilul dumneavoastra are inflamatie uscata a mucoasei nazale (rinita sicca), in cazul in carecopilul dumneavoastra a suferit o interventie neurochirurgicala (chirurgie, transfenoidala a glandei pituitare sau orice alta interventie neurochirurgicala care presupune expunerea meningelor), in cazul in carecopilul dumneavoastra are presiune crescuta in interiorul ochiului, mai ales, glaucom cu unghi ingust, la sugari si copii cu varsta sub 2 ani. Utilizarea RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, solutie pe termen lung poate duce la umflarea cronica a mucoasei nazale si, in cele din urma, la atrofierea (subtierea) mucoasei nazale. Pentru a preveni aceasta reactie, perioada de tratament trebuie mentinuta cat mai scurta posibil (vezi pct. 3). Trebuie sa se evite utilizarea pe termen lung si supradozajul. Va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra in ceea ce priveste durata tratamentului la copii. Daca credeti ca copilul dumneavoastra are o infectie bacteriana a nasului si sinusurilor, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra, caci o astfel de infectie trebuie tratata in mod corespunzator. Sugari si copii cu varsta sub 2 ani RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, solutie nu trebuie utilizat la sugari si copii cu varsta sub 2 ani.

Cum se utilizeaza RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, solutie:
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doze copii cu varsta intre 2 si 12 ani:
1 pulverizare de RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, solutie in fiecare nara, pana la de 3 ori pe zi. RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, solutie nu trebuie utilizat pentru mai mult de 5 zile, cu exceptia situatiilor in care este prescris altfel de catre medic. Utilizarea poate fi repetata daca tratamentul a fost intrerupt timp de cateva zile. In cazul racelii cronice, utilizarea RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, solutie trebuie sa se faca sub supraveghere medicala, pentru a preveni atrofierea (subtierea) mucoasei nazale a copilului. Nu trebuie sa se utilizeze doze mai mari decat dozele recomandate. Daca dupa 3 zile de tratament continuu, copilul dumneavoastra nu se simte mai bine sau se simte mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.
Utilizarea la sugari si copii cu varsta sub 2 ani:
RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, solutie nu trebuie utilizat la sugari si copii cu varsta sub 2 ani.

Reactii adverse posibile:
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate
persoanele.

Atentionari:
Opriti imediat utilizarea RHINXYL HA 0,5 mg/ml spray nazal, solutie si solicitati asistenta medicala in cazul in care copilul dumneavoastra are oricare dintre urmatoarele simptome
(acestea pot fi semnele unei reactii alergice): dificultati la respiratie sau la inghitire sau umflare a fetei, buzelor, limbii ori gatului, mancarime severa la nivelul pielii, insotita de eruptie rosiatica pe piele.

Forma de prezentare: 10 ml

Data ultimei actualizari: 18-01-2023

Recenzii

Nu există încă recenzii pentru acest produs.
×

TOP