Cautare
×
 x 

Coş gol

Fluimucil 600 mg, 10 comprimate efervescente, Zambon

Fără evaluare:
Recenzii 0

Ce este Fluimucil 600 si pentru ce se utilizeaza


Acetilcisteina apartine unei clase de medicamente denumite mucolitice si are proprietati mucolitice, de a actiona asupra secretiei mucoase, diminuand vascozitatea acesteia. Acetilcisteina este indicata ca terapie mucolitica in afectiuni respiratorii (bronsita acuta, bronsita cronica si acutizarile acesteia, bronsiectazii si mucoviscidoza), caracterizate de hipersecretie densa si vascoasa.

Sku: 1210
Producător: Zambon
35,00 lei
Total: 35,00 lei
Valoare TVA 2,89 lei
Epuizat

Cum sa utilizati Fluimucil 600

Utilizati intotdeauna Fluimucil 600 exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza recomandata: Adulti, adolescenti si copii cu varsta peste 12 ani - doza uzuala este de 1 comprimat Fluimucil 600 o data pe zi (maxim 600 mg acetilcisteina pe zi). Durata tratamentului trebuie sa fie de 5 pana la 10 zile. Se recomanda utilizarea de Fluimucil in concentratii adecvate varstei.

Nu au fost raportate interactiuni la administrarea impreuna cu alimente; nu exista indicatii privind administrarea produsului inainte sau dupa mese. Un comprimat efervescent se dizolva intr-o cantitate mica de apa: solutia obtinuta astfel fiind gata pentru utilizare. Un usor miros de sulf care se simte de la medicament nu indica alterarea acestuia, ci se datoreaza substantei active.
Daca dupa 5 zile de tratament simptomele dumneavoastra nu se imbunatatesc sau se inrautatesc trebuie sa va prezentati la medic.

Daca utilizati mai mult Fluimucil 600 decat trebuie
Daca ati utilizat o doza mai mare de medicament trebuie sa il contactati imediat pe medicul sau farmacistul dumneavoastra. In cazul in care ati utilizat Fluimucil 600 mai mult decat trebuie puteti prezenta greata, varsaturi, diaree. La copii se poate produce hipersecretie bronsica. In acest caz anuntati imediat medicul, farmacistul sau mergeti la camera de garda a celui mai apropiat spital.

Daca ati uitat sa utilizati Fluimucil 600
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Mai putin frecvente: hipersensibilitate, durere de cap, tiuituri in urechi (tinitus), tahicardie (batai rapide ale inimii), varsaturi, greata, diaree, stomatita (inflamatie a mucoasei bucale), durere abdominala, prurit (mancarimea pielii), urticarie (eruptie cutanata rosie, sub forma de pete, insotita sau nu de mancarime), angioedem (reactie alergica caracterizata prin eruptie cutanata si umflarea extremitatilor), eruptii cutanate tranzitorii, febra, scaderea tensiunii arteriale.

Reactiile de natura gastrointestinala sunt mai des intalnite.

Rare: bronhospasm (ingustarea cailor respiratorii), dispnee (respiratie dificila), indigestie.

Foarte rare: soc anafilactic (manifestare alergica severa caracterizata prin greutate in respiratie, umflarea buzelor, a limbii sau a fetei, inrosirea pielii), reactii anafilactice/anafilactoide, sangerari.

Cu frecventa necunoscuta: umflarea fetei.

A fost raportata foarte rar aparitia unor reactii cutanate severe, cum ar fi sindromul Stevens Johnson si sindromul Lyell in legatura cu administrarea acetilcisteinei. Din aceasta cauza trebuie solicitat avizul medicului daca apar noi schimbari la nivelul pielii sau membranelor mucoasei si trebuie intrerupta imediat administrarea acetilcisteinei.

Unele studii confirma reducerea agregarii plachetare in timpul administrarii acetilcisteinei.

Forma de prezentare: cutie cu 10 comprimate efervescente

Data ultimei actualizari: 22-12-2023

Recenzii

Numărul total de recenzii: 0
Evaluare medie: 0
5 Stele
0
4 Stele
0
3 Stele
0
2 Stele
0
1 Stele
0