Cautare
×
 x 

Coş gol

Dicarbocalm Antiacid 20 cpr masticabile

Fără evaluare:
Recenzii 0

Dicarbocalm este un antiacid util în cazul arsurilor gastrice ocazionale, de obicei ar putea fi legat de abuz de alimente sau de băuturi. Indicaţii terapeutice: Tratamentul simptomatic al manifestărilor dureroase din afecţiunile eso-gastro-duodenale care evoluează cu hiperaciditate. Forma de prezentare: cutie 2 blistere a cate 10 comprimate masticabile

Sku: 222
Producător:
20,00 lei
Total: 20,00 lei
Valoare TVA 1,65 lei
Au rămas doar 3!

Compoziţie: 
Un comprimat masticabil conţine carbonat de calciu 489 mg, carbonat de magneziu 11 mg şi trisilicat de magneziu 6 mg şi excipienţi: stearat  de  magneziu,  croscarmeloză sodică 900-1600  CP, povidonă K30, zahăr, talc, ulei de mentă.

Doze şi mod de administrare:
Doza  uzuală  recomandată  este  de 3 -4   comprimate masticabile Dicarbocalm pe zi, administrate oral. Comprimatele se sfărâmă sau se lasă să se dizolve în cavitatea bucală.Se administrează după masă sau în faza dureroasă.

Reacţii adverse
Datorate  sărurilor  de  calciu:  tratamentul  prelungit  poate  determina  hipercalcemie,  cu  risc  de insuficienţă renală şi nefrocalcinoză.Datorate sărurilor de magneziu: diaree.Administrat în  doze  mari  timp îndelungat  poate  determina  fenomene  de  hiperaciditate  prin rebound secretor.

Supradozaj
În caz de supradozaj poate să apară hiperaciditate gastrică, hipercalcemie, diaree. Tratament: se va întrerupe administrarea şi se va institui tratament simptomatic şi de susţinere a funcţiilor vitale.

Păstrare
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
A se păstra la temperaturi sub25°C, în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Contraindicaţii
Insuficienţă renală severă(datorită sărurilor de magneziu).Hipercalcemie.Litiază calcică.

Precauţii
 În cazul administrării la diabetici se va ţine cont de conţinutul în zahăr. Un comprimat masticabil conţine 717,4 mg zahăr

Interacţiuni 
S-au raportat interacţiuni cu alte medicamente  administrate  oral. S-a  constatat  o  scădere  a absorbţiei digestive a medicamentelor administrate concomitent. De aceea, se preferă administrarea Dicarbocalm după o pauză de cel putin 2 ore de la administrarea celorlalte medicamente. Nu se recomandă asocierea  cu chinidina, deoarece creşte  concentraţia plasmatică a  chinidinei şi riscul de supradozaj, prin scăderea excreţiei renale a chinidinei (prin alcalinizarea urinii).Se recomandă prudenţă în  cazul  asocierii cuindometacină,  difosfonaţi,  digitalice,  săruri  de fier, lincomicină, nitrofurantoină, dexametazonă (scade absorbţia lor digestivădacăse administreazăsimultan cu antiacidele, de aceea se vor administra la distanţăunele de altele). Atenţionări speciale.

Sarcina şi alăptarea: Dicarbocalm se administrează în timpul sarcinii şi alăptării după evaluarea atentă a raportului beneficiu terapeutic matern/risc potenţial fetal.Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Dicarbocalm nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Data ultimei actualizari: 10-10-2024

Recenzii

Numărul total de recenzii: 0
Evaluare medie: 0
5 Stele
0
4 Stele
0
3 Stele
0
2 Stele
0
1 Stele
0