Cautare
×
 x 

Coş gol
Clisma Lax, solutie rectala, 133 ml, Sofar

Clisma Lax, solutie rectala, 133 ml, Sofar

Fără evaluare:
Recenzii 0

Clisma-Lax este un dispozitiv conceput pentru efectuarea de clistere de curatare a intestinului gros in mod usor,rapid,sigur si igienic;este gata confectionat si aplicarea sa nu necesita nici un alt accesoriu si nici necesitatea de a pregati completari secundare.

Sku: 1002
Producător: Sofar
16,00 lei
Total: 16,00 lei
Valoare TVA 2,55 lei
Epuizat

Compozitie:
Contine o solutie avand urmatoarea compozitie pentru 100ml:fosfat sodic monobazic anhidro(NaH2PO4) g 13,91;fosfat sodic bibazic anhidro(Na2HPO4)G 3,18g;hidroxid de sodiu;benzoat de sodiu;metilparahidroxibenzoat,apa distilata c.s. la 100ml.

Clisma-Lax contine o solutie apoasa salina si consta intr-un flacon moale si usor de manevrat din plastic,care are si functia de dispozitiv de administrare,prevazut cu canula rectala atraumatica prelubrifiata,dotata cu o valva brevetata pentru reglarea vitezei de scurgere cu mecanism antiscurgere.
Cu Clisma-Lax totul este deja gata:atat solutia salina activa continuta in flacon,cat si flaconul in sine,care este si instrument de administrare.
Asadar,acest dispozitiv face astfel incat clisterul,care in trecut era o practica destul de neplacuta si laborioasa,sa fie o interventie foarte rapida,ce poate fi practicata atat acasa cat si in alta parte,in conditii de siguranta si de igiena sporite,fara a mai prezenta disconfortul,riscurile si irosirea de timp care caracterizau metodele traditionale.

Mecanismul de actiune :
Actiunea evacuativa a Clisma Lax este exercitata de 133ml de solutie salina hiperosmotica de fosfati de sodiu,stabilizata si tamponata la pH 5,5,experimentata si utilizata de decenii pe scara larga in Europa si Statele Unite.
Aceasta formula de fosfati continuta de Clisma Lax este confirmata de cele mai importante farmacopee,printre care USP si British Pharmacopoeia.
In urma administrarii rectale ,solutia hiperosmotica atrage apa din tesuturile dimprejur ,sporind astfel ulterior volumul continutului rectal,care destinde peretii intestinului stimuleaza  nevoia de evacuare in mod delicat ,fara efort ,cu ajutorul unui mecanism aproape fiziologic.

Exceptie facand situatii foarte rare,clisterul de evacuare seveste unui scop simplu:acela de a curata intestinul gros .Dar motivele pentru a dori un colon curat sunt mai multe.
Un clister este esential pentru pregatirea pentru examenele de diagnosticare,radiologice si colonscopice,in procedurile chirurgicale care implica intestinul  si in obstetrica ,inainte si dupa nastere.
Intrucat clisterul are capacitatea de a elibera rapid intestinul,in momentul in care apare aceasta necesitate,iar actiunea sa ramane limitata numai la intestinul gros,utilitatea sa practica este considerata indispensabila in cazul pacientilor cu cardiopatie,care trebuie sa evacueze fara efort,in cazul pacientilor paraplegici,in cazul anumitor pacienti neurologici pentru care nu sunt recomandate sau sunt contraindicate laxativele orale.

Utilizare:

Clisma-Lax este indicat in cazuri de constipatie si pentru golirea rectului inainte de examenele de diagnosticare,radiografice,urologice,ginecologice si colonscopice.
Dozajul pentru adulti si pentru copii de peste 12 ani este de un flacon sau conform prescriptiei medicului:in caz de nevoi speciale,se pot administra consecutiv doua sau trei flacoane.
Pentru copii cu varsta cuprinsa intre 3 si 12 ani,jumatate de flacon sau conform  prescriptiei medicului.
Nu trebuie utilizat pentru copii sub varsta de 3 ani.
Utilizarea Clisma Lax poate contribui la corectarea dereglarilor provocate de constipatie si la reglarea intestinului dar,exceptand cazurile in care este recoandat de medic,administrarea cotidiana de ClismaLax nu trebuie sa depaseasca 7 zile.

Modalitati utilizare:

Clisma-Lax poate fi efectuat la temperatura  mediului ambient.In cazul in care este preferat caldut,este de ajuns sa fie pus in contact cu apa calda(prin scufundare sub jetul de la robinet).Pentru un efect mai bun,este recomandata efectuarea Clisma Lax in pozitie culcat pe soldul stang.

Pentru o actiune mai buna de curatare,deziderabila inainte de examenele de diagnosticare,luati pozitia genupectorala timp de cateva minute,imediat dupa administrare.

Indepartati capacul de protectie de pe canula rectala.
Luati flaconul si introduceti in mod delicat canula in rect,in directia buricului,apoi apasati flaconul total.Este prevazuta ramanerea in flacon a unui rest de solutie.La copii,canula nu trebuie sa patrunda cu mai mult de jumatate din lungimea sa.
Odata terminata injectarea,extrageti canula si aruncati dispozitivul introdus.
Ramaneti in pozitie culcat pana cand simtiti nevoia urgenta de a evacua,care d eobicei se manifesta in 5 minute.
Nu este necesar sa retineti clisterul mai mult de 5 minute,pregatindu-va in orice caz de evacuare,chiar si in lipsa stimulilor,deoaree solutia administrata trebuie eliminata in orice caz in cel mai scurt timp posibil.

Contraindicatii:
La fel ca si alte produse analoage,Clisma Lax este in general bine tolerat in orice etapa de varsta si conditie.
In orice caz,Clisma Lax este contraindicat ,ca si orice alte clistee evacuative,in cazul pacientilor dializati;in cazul in care se sufera de tulburari ce ar putea prelungi  ramanerea solutiei in intestin,precum:megacolon,obstructie sau stenoza intestinala,fecalom.
In plus,Clisma Lax este contraindicat in caz de hemoroizi;in cazul bolilor inflamatorii acute si cronice ale intestinului si in caz de greturi,varsaturi si dureri abdominale.

Atentionari si precautiuni de utilizare:
Clisma Lax trebuie administrata numai ocazional,la nevoie si cat mai putin frecvent posibil.
Utilizarea sa pe perioade de timp indelungate necesita prescriptia medicului.
Nu trebuie utilizat in caz de greturi ,varsaturi,dureri abdominale,obstructie sau stenoza intestinala,sangerare rectala.
La copii cu varsta sub 12 ani si la persoanele in varsta care nu au o stare buna de sanatate,consultati medicul inainte de a utiliza Clisma Lax.
Utilizati produsul numai daca solutia este clara si continutul intreg.Pastrati intotdeauna la dispozitie prospectul.

Forma de prezentare: 133 ml

Data ultimei actualizari: 08-12-2023

Recenzii

Numărul total de recenzii: 0
Evaluare medie: 0
5 Stele
0
4 Stele
0
3 Stele
0
2 Stele
0
1 Stele
0